Jeśli ktoś zakłada restaurację lub kawiarnię, musi zakupić sporo sprzętu, który jest potrzebny w takim lokalu. Jak się okazuje, koszty zakupu takie sprzętu są bardzo wysokie, niemniej jednak zdarza się, że na ich zwrot można liczyć dość bardzo szybko. W cukierni, lodziarni i restauracji przyda się automat do bitej śmietany hendi.
Taka maszyna może kosztować dosłownie około 10 tyś. zł, ale o ile kawiarnia będzie podawać klientom na prawdę dużo deserów, gofrów, lodów, czy zwyczajnie bitej śmietany, koszt takiej maszyny może się bardzo szybko zwrócić. Oprócz tego, jeżeli w kawiarni chce się odznaczać desery przeznaczone na sprzedaż, dobrym i potrzebnym zakupem będą witryny chłodnicze restoquality. Dzięki takim podświetlanym witrynom można zilustrować, jakie ciasta i desery są dostępne w restauracji. Jeżeli klienci będą widzieć je przed zakupem, chętniej po nie sięgną. Może też okazać się, że dzięki temu przekonają się, że słodkości proponowane w menu rzeczywiście dobrze wyglądają. Zdarza się, że karta dań zawiera ich zdjęcia. Te zwykle są de facto śliczne. Na żywo dania mogą już nie wyglądać tak bardzo dobrze, a gdy ktoś zobaczy je w witrynie, przekona się, jak rzeczywiście się prezentują. W każdym lokalu gastronomicznym potrzebne są zmywarki do szkła redfox. Taki sprzęt umożliwia zaoszczędzić wodę. Przy myciu wielkiej ilości naczyń ręcznie, zużycie wody będzie duże. W zmywarce na pewno uda się je ograniczyć. Taka nowoczesna zmywarka po pierwsze nie zostawia smug na szkle. Udaje się to przede wszystkim dzięki temu, że temperatura płukania jest stała. Drugim składnikiem, który na to wpływa jest nieduża ilość środka myjącego. Oprócz tego takie innowacyjne zmywarki mają funkcję autoczyszczenia. To sporo ułatwia, bo pozwala zachować sprzęt w dobrym stanie. Identycznie jak w zmywarce do domowego użytku, w takiej przemysłowej dostępnych jest kilka skryptów mycia. Można zaimplementować program do tego, w jakim stopniu zabrudzone jest szkło. Jeżeli już myte są jedynie szklanki po napojach, nie wymaganie długiego mycia. Szklane pucharki z deserów należy myć przy użyciu dłuższego programu.
Zobacz także: witryny chłodnicze restoquality.